Saturday, December 14, 2013

A busy day for me!


Chilled Oreo Chocolate Cheese
Pavlova in #1 shape and in square


Chocolate cake with buttercream frosting and deco, and edible image of the loved one.

Friday, December 13, 2013

Kek Hantaran - Bertunang

Chocolate cake, fully covered with fondant with self-made sugarflowers.
Warna tema:  Turqoise

Thursday, December 12, 2013

Say it with a cake!

An order for one of my regulars.  Thanks Win for your continuous support.

Friday, December 6, 2013

Pavlova again!

2 kotak mini pavlova
 1 layer pavlova, bentuk segiempat

Friday, November 15, 2013

Chilled Oreo Chocolate Cheesecake


Thursday, November 14, 2013

Puding Pelangi


Saturday, November 9, 2013

Chicken Savoury Choux and Mini Pavlova


Tuesday, November 5, 2013

Pavlova

2-layer 8" pavlova.

Sunday, November 3, 2013

Cream Puff and Moist Chocolate Cake

Order from my regular customer. 

Saturday, November 2, 2013

1st Order in November: Chicken Savoury Choux

The first order for November, the first order for my new product - chicken savoury choux.

Thursday, October 31, 2013

The Eye Ball Cake

An order by one of my regular customers.

Jamuan Akhir Tahun

Tempahan dari seorang cikgu untuk meraikan anak-anak murid.
Strawberry muffin saiz S, dibungkus secara individu dan sebiji kek coklat lembap.


Friday, October 25, 2013

Hantaran and Desserts for Buffet Table

Tempahan dari orang jauh ni, sempena majlis kawin anak buah.

Thursday, October 24, 2013

Jamuan Sebelum Cuti

Tempahan apam dotties, cream puff dan red velvet cuppies sempena jamua sebelum cuti sekolah bermula.

Friday, October 11, 2013

Golf Theme Cake

Tempoh hari tema sama untuk cupcake, kali ni kek pula.
Design cake was provided by the customer.

Monday, September 30, 2013

Golf Theme Cupcakes

Order from one of my regular customers.

Monday, September 23, 2013

Cake for the twins

Tempahan dari one of my regular customers, Kak Mas khas sempena harijadi anak kembar beliau.
Red velvet and moist chocolate cake.

Thursday, September 19, 2013

Orders from Customers at Menara Zurich

Cream puffs and eclairs.

Lagi Cream Puff, Eclair dan Mini Pavlova

Repeat order from my regular customer.  Thank you Ani.

Tuesday, September 17, 2013

Chilled Chocolate Oreo Cheesecake

Tempahan dari customer baru untuk majlis harijadi bos beliau. 

Monday, September 16, 2013

Tempahan di Hari Malaysia

Tempahan oleh kawan Ilin (yang berpakat dengan anak-anak kawan baiknya) untuk kawan baiknya, yang juga merupakan pelanggan setia Ilin.
Red velvet cupcakes dan pavlova berbentuk '42'.

 Atas permintaan, tempahan di atas diiringi dengan bunga, khas dari anak-anak penerima.


Friday, September 13, 2013

Apam Dotties, Tartlets dan Cupcakes

Dulu tempah apam dotties, tartlet blueberry and strawberr serta marble puding. 
Kali ni apam dotties, tartlet blueberry dan carrot cupcakes.

Cream puff, Eclair dan Pavlova

Lagi tempahan dari pelanggan di Menara Zurich.  Terima kasih teramat sangat atas sokongan anda.

Tuesday, September 10, 2013

Lagi Cream Puff dan Eclair

Lagi tempahan untuk pelanggan di Menara Zurich.

Saturday, September 7, 2013

Eclair dan Pavlova

Tempahan dari pelanggan baru.


Monday, September 2, 2013

Lagi Cream Puffs

Lagi tempahan cream puffs sempena majlis Hari Raya - 250 biji semuanya.

Friday, August 30, 2013

Cream puffs Fan

Tempahan dari peminat cream puff.  Sanggup datang jauh dari USJ9 untuk dapatkan cream puff.
200 cream puffs untuk dihidangkan kepada tetamu sempena open house beliau.

Juga tempahan dari customer yang tak putus-putus menyokong produk kami.

Wednesday, August 28, 2013

Munchkin Bites


Apam dotties dengan pelbagai fillings dan blueberry dan strawberry cheese tartlets.

Wednesday, August 7, 2013

Lagi Tempahan Raya

Ni lagi tempahan dari jiran.  Ni kali pertama dia tempah dari Ilin.
100 biji apam polka dot kosong dan 50 cheese tartlets with blueberry filling.

Sunday, June 30, 2013

Warna-warni Apam Dotties

Apam dotties berintikan coklat.

Colors of Life

Life is full of colors.
A rainbow cake for the birthday girl...

Marble pudding and mini pavlovas for the guests.

Thursday, June 27, 2013

Si Baldu Merah

Red velvet cupcakes with cream cheese frosting.

Sunday, June 23, 2013

Chocolate Salted Caramel

Ni satu lagi kek baru dalam menu - chocolate salted caramel.
Namanya pun salted caramel, so ada rasa masin-masin, pahit-pahit kopi, dan coklat.
Memang sedap, sesuai untuk yang dah muak makan kek manis-manis.  Juga akan terasa ground almondnya.



Friday, June 21, 2013

Lots of Cakes

Cake sempena harijadi anak Ilin, 1.5kg moist chocolate cake.  Gambar Special Agent Oso tu Ilin lukis menggunakan teknik yang baru (ni belajar melalui Internet je, masih banyak yang perlu diperhalusi) - buttercream transfer.


Juga satu lagi kek harijadi tempahan sebuah syarikat di Wangsa Maju - red velvet disaluti dengan cream cheese.

Satu lagi moist chocolate cake yang ditempah oleh sebuah jabatan di UIA.



Thursday, June 20, 2013

Bakul pastri dan Tat nenas bentuk buah

Tempahan bakul pastri berisi tat nenas bentuk buah sebagai hantaran.

Thursday, June 13, 2013

Topsy Turvy Cake

Tempahan dari salah seorang pelanggan setia Ilin.  Memang tiap-tiap kali sambut harijadi ahli keluarga dia, tak miss tempah dengan Ilin.  Alhamdulillah. 
Memang pelanggan Ilin ni suka bagi cabaran pada Ilin.  Kali ni design and color scheme memang datangnya dari dia.  Seperti biasa Ilin akan ubah sikit-sikit je. 
Ni kira kali pertama buat kek topsy turvy.  Bila dah first time tu memang sangat-sangat risau la dibuatnya. 
Nak membuat tu memang dah risau, nak menghantar ke tempat event pun satu lagi risau. 
Kedua-dua tingkat adalah 'real cake'.  Tak ada dummy digunakan pun.  Both tiers are chocolate cake, covered with fondant.