Nuffnang



Sunday, February 26, 2012

Apam Polka Dot Lagi!

More order for apam polka dots.  This time apam polka dots with mixed fillings - blueberry, strawberry, lemon, and orange.

Friday, February 24, 2012

The 24th Feb Orders

Ni semua tempahan yang diterima pada 24hb Feb 2012. 
100 apam polka dot without fillings.

 2-layer pavlova.
 150 cream puffs.

Thursday, February 23, 2012

Cupcakes for Fariez

M-size chocolate and vanilla cupcakes with buttercream topping and fondant deco for the birthday boy.
This one is for the school...
...and this one is for the family.
 150 vanilla and chocolate cupcakes for his friends and teacher.
Chocolate tartlets for the family.  Thanks Dr. Lily for the order.

Sunday, February 19, 2012

Pavlova and Cream puffs

Order by my SIL's officemates.  50 cream puffs...
...and a 2-layer pavlova without the oranges.
I made this pavlova for my kid brother's birthday... 
 ...and this one is for my kids.

Friday, February 17, 2012

Lagi Tempahan Apam

Order by my SIL.  100 apam polka dot with no fillings.

Lagi Lagi Apam

Lagi tempahan apam polka dot oleh kawan-kawan Fatini.
 Yang ni mixed fillings - blueberry, oren, coklat dan strawberry.
Yang atas ni pulak inti coklat sahaja.
Ni keratan rentas (cam belajar geografi la pulak) apam polka dot yang gebu dibawakan khas kepada anda...

Thursday, February 16, 2012

Door gift - cupcakes

Cupcakes dijadikan door gift dari keluarga pengantin perempuan kepada keluarga pengantin lelaki.  120 semua, ditempah oleh Ayen sempena majlis pernikahan adik tersayang.  
 Ilin gunakan paperliner saiz 9, bunga fondant dibuat sendiri, bukan beli siap di kedai.  Terima kasih Ayen.

Ayen juga tempah mini tartlets coklat untuk dimakan oleh anak-anak.

Saturday, February 11, 2012

More Apam Polka Dots

Dulu tempah 2100 biji, kali ni 600 pulak.   Amat-amat bersyukur atas rezeki yang diberi.  Thanks Ina atas sokongan yang berterusan atas produk Mieilin's Kitchen ni. 
Ni close up apam polka dot.  Macam dulu, Ina order inti blueberry sahaja. 
Apam polka dot ni nak kena pandai jaga api dia, kalau besar sangat besar la lubang-lubang pada apam tu.  Bila dah kukus banyak-banyak ni kena la jugak perhati kan air dalam pengukus tu.  Kalau dah sikit kena la tambah, tidak nanti air sikit, dia membuak besar dan boleh juga jadi menyebab lubang besar-besar pada apam.  Ni semua dari pengalaman la Ilin cerita ni.

Friday, February 10, 2012

Cupcakes Untuk Kawan Tersayang

Set birthday cupcakes kali ni ditempah oleh kawan Hazim.  Semoga persahabatan akan kekal sejahtera sehingga akhir hayat.  Orang kata kawan ketawa senang dicari, kawan menangis susah nak datang.  Cupcakes bersaiz 'S' (2 oz), dilitupi dengan buttercream dan dihias dengan fondant flower and alphabets.

Friday, February 3, 2012

Hantaran Cupcakes

Kali ni tempahan cupcakes untuk dijadikan sebagai hantaran pertunangan.  Ditempah diterima melalui salah satu biz associates Ilin untuk pelanggan dia.  Temanya biru dan putih.  Satu set hantaran ada 25 cupcakes bersaiz 'S'.  Semuanya chocolate cupcakes.  Bunga-bunga tu semua Ilin buat sendiri dari fondant, tak ada yang beli ready made.  Alhamdulillah setakat ni hampir kesemua hiasan bunga dibuat sendiri, 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...