Nuffnang



Sunday, June 30, 2013

Warna-warni Apam Dotties

Apam dotties berintikan coklat.

Colors of Life

Life is full of colors.
A rainbow cake for the birthday girl...

Marble pudding and mini pavlovas for the guests.

Thursday, June 27, 2013

Sunday, June 23, 2013

Chocolate Salted Caramel

Ni satu lagi kek baru dalam menu - chocolate salted caramel.
Namanya pun salted caramel, so ada rasa masin-masin, pahit-pahit kopi, dan coklat.
Memang sedap, sesuai untuk yang dah muak makan kek manis-manis.  Juga akan terasa ground almondnya.



Friday, June 21, 2013

Lots of Cakes

Cake sempena harijadi anak Ilin, 1.5kg moist chocolate cake.  Gambar Special Agent Oso tu Ilin lukis menggunakan teknik yang baru (ni belajar melalui Internet je, masih banyak yang perlu diperhalusi) - buttercream transfer.


Juga satu lagi kek harijadi tempahan sebuah syarikat di Wangsa Maju - red velvet disaluti dengan cream cheese.

Satu lagi moist chocolate cake yang ditempah oleh sebuah jabatan di UIA.



Thursday, June 20, 2013

Thursday, June 13, 2013

Topsy Turvy Cake

Tempahan dari salah seorang pelanggan setia Ilin.  Memang tiap-tiap kali sambut harijadi ahli keluarga dia, tak miss tempah dengan Ilin.  Alhamdulillah. 
Memang pelanggan Ilin ni suka bagi cabaran pada Ilin.  Kali ni design and color scheme memang datangnya dari dia.  Seperti biasa Ilin akan ubah sikit-sikit je. 
Ni kira kali pertama buat kek topsy turvy.  Bila dah first time tu memang sangat-sangat risau la dibuatnya. 
Nak membuat tu memang dah risau, nak menghantar ke tempat event pun satu lagi risau. 
Kedua-dua tingkat adalah 'real cake'.  Tak ada dummy digunakan pun.  Both tiers are chocolate cake, covered with fondant. 

Sunday, June 2, 2013

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...