Nuffnang



Saturday, May 26, 2012

Apam Polka Dot Orders!

Tempahan apam polka dot oleh (kiri, kanan, bawah) Azlan - 100 mixed fillings, Farah - 200 mixed fillings dan Ikin - 100 tanpa fillings.

Thursday, May 24, 2012

Today's Orders

Sekolah-sekolah sibuk dengan sambutan Hari Guru, maka mak-mak pun sibuk la menempah untuk majlis tersebuh.  Terima kasih banyak-banyak pada Nik dan Jaslina.
Jaslina tempah 70 biji cupcakes - vanilla dan coklat.  10 biji daripadanya khas untuk guru-guru. 
Nik tempah 55 fancy cookies yang hiasannya dari fondant, serta 12 biji cupcakes tu sebab ada lebih dari tempahan Jaslina.
Azlan pulak tempah apam polka dot selepas merasa apam yang dibawa oleh Seri.

Wednesday, May 23, 2012

Lapis Cheezy Marie

Ni produk terbaru di Mieilin's Kitchen - lapis cheezy marie.  Terdapat dalam pelbagai perisa - original, tiramisu, coklat, caramel, lemon, strawberry dan blueberry. 
Tiramisu dan coklat menjadi kegemaran anak-anak Ilin, sementara Ilin sendiri suka blueberry. 
Buat masa ini terdapat dalam satu saiz aje, insyaAllah pada masa akan dibuat dalam saiz yang besar.
Ni gambar-gambar diambil sempena tempahan dari Che Ah dan Kak Noralida, serta untuk makan-makan keluarga Ilin. 

Friday, May 18, 2012

Apam Polka Dot Lagi Sekali

Kali ni tempahan oleh bos Seri pulak - nak bawa ke tadika anak dia.

Thursday, May 17, 2012

Tempahan Doktor-doktor

Tempahan diterima dari anak buah Ilin dan kawan-kawannya yang berada di Kuala Lumpur untuk menghadapi peperiksaan peringkat pengajian Master mereka. 

150 biji blueberry cheese tartlets
2 brownies
1 cheese cake
100 biji apam polka dot (mixed fillings)

Cupcakes and Apam Polka Dot

Chocolate dan vanilla cupcakes with buttercream frosting.
Apam polka dot - 3 pieces per pack.

Thank you Seri for the order.

Friday, May 11, 2012

Adidas, Nike, Puma

Kali pertama dapat tempahan yang nak bentuk cap, kasut dan t-shirt ni.  Walaupun tak pernah buat tapi tak bermakna Ilin tak akan dan tak boleh buat.  Hidup ni kena la berani mencuba so apa lagi Ilin terima je tempahan ni dengan seronoknya.  Terus buat research kat Internet, terima kasih pada Mr. Google yang banyak membantu. 
Antara sites yang menjadi rujukan:
http://catykobe.wordpress.com/2010/09/18/how-to-make-a-hat-cake/
http://cakecentral.com/cake-decorating-ftopic-631827-15.html
http://www.mysweetandsaucy.com/2010/07/carved-cakes-soccer-ball-nike-shoe/

Semua logo-logo dibuat sendiri oleh Ilin menggunakan fondant, no edible image langsung.
Nervous jugak tapi sekaligus seronok buat kek-kek ni.  Terpaksa sorok dari anak yang bongsu takut dia nak pulak. 
Topi Adidas tu kek coklat, guna acuan bulat 6" (berat ~600gm), Kasut tu marble vanilla buttercake (~1kg gak tu), dan baju tu kek coklat, guna acuan 7"x 13" (berat ~1.3kg).  Semua kek dilitupi dengan fondant.

Cheese Cake and Apam Polka Dot

Another a very last minute order.  I'm lucky the shop has exactly two sheets of Upin and Ipin edible image. 
Cheese cake frosted with fresh cream and topped with blueberry fillings, decorated with Upin and Ipin edible image and fondant lettering.

Tuesday, May 1, 2012

Pink and Red Angry Birds

Maria tempah kek cawan vanilla dan coklat sempena harijadi anak perempuan yang disambut di The Little Khalifah Shop.  Maria nak tema merah jambu dan merah.  Disebabkan dah penat dengan bunga-bunga, dan bila ditanya, Maria kata Munira memang suka Angry Birds, jadi Ilin pun buat la tema Pink and Red Angry Birds. 
Cupcakes untuk dijamu kepada anak-anak yang hadir program yang dikelolakan oleh Maria (https://www.facebook.com/events/230699763691894/).  Sesiapa berminat nak join program ni dimasa akan datang boleh la hubungi The Little Khalifah Shop atau Puan Maria.    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...