Monday, December 31, 2012

Penutup 2012

1 kg red velvet cake with cream cheese frosting.  Yumm yumm

Thursday, December 27, 2012

Door Gifts: Chocolate Chip Cookies Lagi

Kali ni untuk majlis kawin - 500 paket semuanya.

Friday, December 21, 2012

Door Gifts: Chocolate Chip Cookies

Yang ni untuk kenduri sempena aqiqah - 120 paket semuanya. 

Thursday, December 6, 2012

Fancy Cookies Bouquet

Yang ni satu benda baru untuk Ilin - fancy cookies bouquet.  Fancy cookies tu biasa la buat.  Dah ada beberapa tempahan pun tapi ni kali pertama buat gubahan untuk dijadikan sebagai hantaran.
Terima kasih pada bekas bos Ilin, Kak Ros untuk tempahan ni.
Selain fancy cookies, boleh juga buat cupcakes bouquet.  Jadi sapa pulak nak jadi orang pertama tempah cupcakes bouquet yek?  Kita nantikan.

Tuesday, November 27, 2012

Surprise Birthday Cake

Tahun 2010 bagi surprise cupcake, tahun ni bagi surprise birthday cake pulak.  Bertuah Cik Abang sorang ni.  Apa-apa pun terima kasih sangat-sangat pada Cikgu ye sebab sentiasa menyokong Mieilin's Kitchen.
~1.2kg red velvet cake with cream cheese frosting and fillings. 

Wednesday, November 21, 2012

Tartlets

Tempahan cheese tartlets dengan pelbagai filling oleh adik ipar Ilin untuk sesi makan-makan di pejabat.  Fillingsnya - blueberry, strawberry, oren, lemon dan coklat.


Friday, November 16, 2012

Peminat Gitar?

Tempahan dari pelanggan baru, tapi orangnya dah lama Ilin kenal. 
1.5kg moist chocolate cake covered with chocolate ganache, and decorated with edible image.


Thursday, November 15, 2012

Door-gift: cupcakes dan cookies

Lagi tempahan cupcake dan chocolate chip cookies sebagai door-gift.
300 cupcakes (coklat dan vanilla), 200 bungkus chocolate chip cookies.  Setiap bungkus mengandungi 6 keping cookies.

Wednesday, November 14, 2012

Another Birthday Celebration

Kes last minute order - ni je la yang sempat dibuat.

Thursday, November 8, 2012

Birthday Celebration!

Tempahan dari bos FS Medical untuk meraikan harijadi pekerja-pekerja - chocolate cupcakes (saiz M), moist chocolate cake, murtabak lapis crackers daging.

Coklat & Strawberi

Tempahan dari repeat customer - apam polka dot dengan fillings coklat dan strawberi.

Friday, November 2, 2012

Apam dan Pavlova

Tempahan dari pelanggan baru.
100 biji apam dengan fillings blueberry, strawberry dan coklat, 1 layer pavlova.

Thursday, November 1, 2012

Pavlova, Murtabak Lapis


Tempahan dari orang-orang Shah Alam.

Thursday, October 25, 2012

Tempahan Aidil Adha

Ni adalah tempahan yang Ilin terima sempena nak sambut Hari Raya Aidil Adha tahun ni.  Alhamdulillah kebanyakannya dari repeat customers.  Ada yang repeat order pun.

Sunday, October 21, 2012

The Angry Birds!

Tahun lepas angry bird, tahun ni pun tema yang sama untuk adik Hilman Khilfi ni. 
Kena pilih gambar lain je pulak kali ni - Angry Bird Space. 
 Kali ni tambah angry bird cupcakes.

Saturday, October 20, 2012

Gold & Cream

Ni kira kek kawin ke-3 Ilin.  Kali ni Ilin nak buat lain sikit dari yang 2 kek Ilin pernah buat. 
Kalau sebelum-sebelum ni asyik kek bertingkat 'stack' aje, kali ni betul-betul 'tier' pulak. 
Ni juga kali pertama orang kata 'pasang kek' di tempat majlis.  Sebelum ni Ilin hantar je kek dah siap sambung-sambung...hahah, ni kira nak bagi ayat senang faham.
Berdebar jugak ye la bak kata orang kali pertama, tapi kalau tak buat tak ada pula la nanti kali pertamanya.
Terima kasih pada kawan baik Ilin yang beri peluang untuk terima tempahan ni dah kepercayaan yang diberikan.
Risau jugak nak buat kek fondant ni sebab masa ni asyik dok hujan je.  Fondant ni kalau asyik hujan-hujan ni tak berapa nak jadi cantik.
Tu satu risau, risau kedua nak kena hantarnya jauh gak - Kuala Kubu Baharu, suatu tempat yang Ilin sendiri tak pernah sampai.  Lagi sekali 'pertama'nya.
Alhamdulillah segalanya selamat dan berjalan dengan baik.
Bahagian atas kek red velvet, bahagian bawah kek coklat.  Kek dikelilingi oleh 30 biji kek cawan red velvet dengan topping cream cheese.   

Tempahan Apam Polka Dot Lagi

Kawan Ilin tempah apam polka dot untuk 2 hari yang berlainan tapi untuk satu peristiwa - harijadi anak perempuan dia.


Saturday, October 13, 2012

I'm 2!

Lagi tempahan dari repeat customer.  Jauh pulak tu - dari Putrajaya.  Sangat-sangat berterima kasih kerana menyokong Mieilin's Kitchen dari dulu sehingga sekarang.

Friday, October 5, 2012

My 2nd Lightning McQueen

Tempahan dari salah seorang repeat customers. Keknya sangat-sangat la berat.
Ni kali kedua Ilin buat kek bentuk Lightning McQueen.  My first was covered with buttercream, kali ni dengan fondant pulak. 

Friday, September 28, 2012

More Apam Orders

200 apam polka dot, mixed fillings - ordered by a new customer.

100 apam polka dot, mixed fillings ordered by one of my repeat customers.

Wednesday, September 26, 2012

Cheese Cake

Cheese cake with fresh cream frosting and blueberry topping, decorated with edible image.

Saturday, September 22, 2012

Mini pavlova


Friday, September 21, 2012

Apam and Desserts

200 packs of 3 apam polka dot with light purple ribbon as wedding door gift for the akad nikah.





These desserts are for the dessert tables on the wedding reception day.
The love shape acrylic containers were provided by customer.

Friday, September 14, 2012

Light Purple

Cupcakes set (saiz S, coklat) sebagai hantaran, ditempah oleh melalui kawan Ilin. 

Saturday, September 8, 2012

Cream Puff Lagi

Tetiba banyak pulak dapat tempahan cream puff.  Ni untuk 2 orang yang berbeza.
 100 biji cream puff.  Kali pertama tempah dari Ilin ni, ditempah oleh kawan suami. 

50 biji cream puff.  Juga kali pertama tempah dari Ilin. 

Friday, September 7, 2012

Tempahan dari 2 orang yang berbeza.

1.  200 biji cream puff untuk open house...

2.  Moist chocolate cake
 

Wednesday, September 5, 2012

Tat Nenas Bentuk Buah

Tempahan untuk diberi kepada pelanggannya.  Mulanya tempah 700 biji, lepas tu nak mintak buatkan bentuk strawberi sahaja 100 biji pula.

Yang ni pulak si kakak menempah untuk makan-makan sendiri - atas permintaan si anak.  Ilin bubuh dalam bekas yang baru dibeli.  Elok-elok muat 50 biji semuanya.  Sesuai sebagai buah tangan/hadiah.  

Sunday, September 2, 2012

Apam Polka Dot Lagiii...

No fillings apam polka dot.

Friday, August 31, 2012

Light Blue and White

Itu la tema untuk kek hantaran kali ini.  Keknya ialah marble cream cheese buttercake seberat 1kg, dihias dengan steam buttercream dan buttercream flowers.  Tulisan tu menggunakan fondant.

Friday, August 17, 2012

Menjelang Aidil Fitri 2012

Jiran Ilin ni memang tiap-tiap tahun wajib tempah cheese cake dari Ilin.  Selalunya sebiji je cheesecake, tahun ni jadi 2 lepas cucu dia mintak tambah. 
Tahun ni juga tambah moist chocolate cake, 3 biji pulak tu...satu untuk anak buah dia.  Memang dia mintak nak bentuk segiempat.  Untuk mengelakkan dari pening nak pilih, Ilin buat design sama je semua...hahah
 Kek di bawah ni buat untuk dibawa balik ke rumah mertua.  Terpaksa buat bulat sebab acuan segiempat ada 3 biji je pun  hahah.
 Yang ni pula murtabak lapis crackers daging untuk rumah mak ayah Ilin.


Tuesday, August 14, 2012

Pavlova dan Moist Chocolate Cake

Tempahan dari dua orang regular customers Ilin.
 2 layer 8" pavlova untuk dimakan seisi keluarga sempena menyambut kepulangan abang sekeluarga.
1.5kg moist chocolate cake with fondant and chocolate deco for her husband's birthday.

Sunday, August 12, 2012

Mini Pavlova


Saturday, August 11, 2012

Tempahan sepanjang Ramadhan 2012

Lapis cheezy and cream puff oleh Rina.
Tat nenas bentuk buah dan tat nenas gulung oleh Nik.



Sunday, August 5, 2012

Puding Marble

Repeat order from repeat customer.


Saturday, August 4, 2012

Ultraman Tiga

1.5kg chocolate cake with customized edible image and buttercream deco.
Jas juga tempah 50 biji cream puffs. 

Monday, July 30, 2012

Apam polka dot dan cream puffs

 Tempahan dari 2 orang yang berbeza.